Blog post

Hieno päätös nuorisojaoston kaudelle

Päätimme tänään nuorisojaoston kuluneen kauden viimeisessä kokouksessa myöntää kuluvalle vuodelle toiminta-avustusta 144 helsinkiläiselle varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestöille yhteensä 1 172 300 euron verran ja palkkausavustuksia 19 yhdistykselle yhteensä 723 700 euron arvosta.

Viime vuosi on ollut järjestöille rankka. Monet ovat joutuneet perumaan tai lakkauttamaan toimintoja ja lomauttamaan tai jopa irtisanomaan työntekijöitä. Vastoinkäymisistä huolimatta moni yhdistys on onnistunut reagoimaan muuttuneeseen tilanteeseen nopeasti ja luonut uudenlaisia tapoja toteuttaa toimintaa mm. etänä.

Tämän kaiken keskellä järjestöiltä on tullut nuorisotyön puolelle viestiä, että niissä ollaan huolissaan ennen kaikkea lapsista ja nuorista. Etenkin heistä, jotka ovat pudonneet toiminnan piiristä pois. Omasta mielestäni on selvää, että lasten ja nuorten tukemiseen pandemiasta toipumisessa tarvitaan tulevalla valtuustokaudella reilusti resursseja.

Nuorisojaoston puheenjohtaminen on ollut minulle arvokas tehtävä. Jaoston tekemät päätökset lasten ja nuorten toimintaa järjestäville yhdistyksille ovat tärkeitä ja niillä on suuri merkitys helsinkiläisille lapsille ja nuorille. Suuri ja lämmin kiitos kaikille jaoston jäsenille sekä osaaville ja asialleen omistautuneille virkahenkilöille. Kanssanne on ollut ilo tehdä töitä Helsingin lasten ja nuorten eteen!