Blog post

Millainen on rehellinen vaalilupaus?

Vaalilupaukset, niiden äärellä ollaan aina kun äänestäjien luottamuksesta kisataan. Suhtaudun itse vaalilupauksiin vähän ristiriitaisin tuntein – tavallaan olisi tietenkin kiva sanoa, että valtuustoon päästessäni hoidan tämän ja tämän asian kuulkaa kerralla kuntoon. Kulunut kausi varavaltuutettuna, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenenä ja nuorisojaoston puheenjohtajana sekä taannoiset vuodet politiikassa töissä ovat kuitenkin opettaneet, että tämä on laji, jossa harvoin saa asioita aikaan yksin. 

Yhtälailla on vaikeaa toimia vain yhden tai muutaman asian eteen, sillä valtuustossa ja sen alaisissa lautakunnissa, jaostoissa sekä muissa luottamustehtävissä käsitellään kaupungin asioita hyvin laajalla otteella. Koenkin, että itseni markkinoiminen yhden asian ehdokkaana ei toisi riittävällä tavalla esiin sitä, että päätöksenteossa tulee väistämättä vastaan monia muitakin aiheita ja äänestäjällä pitää olla haisua siitä, millaisten arvojen varassa niiden parissa toimin. 

Ajattelen, että päättäjän on tärkeintä toimia omien arvojensa mukaan ja pitää fokus itselle tärkeiden teemojen edistämisessä. Tämän vuoksi niin arvoista kuin niistä teemoista ja toimintavoistakin on hyvä puhua avoimesti. 

Ylen vaalikoneessa kysyttiin heti alkuun kolmea vaalilupausta. Päädyin kirjaamaan omat lupaukseni näin:

  • Keskeiset arvoni, yhdenvertaisuus, avoimuus ja tasa-arvo, ohjaavat toimintaani myös kuntapolitiikassa.
  • Jatkan työtä lasten ja nuorten, monipuolisten palveluiden, kulttuurin, vastuullisuuden ja lähiluonnon eteen.
  • Hoidan luottamustehtäväni huolellisesti perehtyen, keskustelevalla otteella, periaatteistani tinkimättä, ja viestin toiminnastani avoimesti.

Miltä kuulostaa? Mitä sinä painotat ehdokasta valitessa?