Blog post

Hakemus Helsingin Vihreiden puheenjohtajaksi

Ilmoitin tänään lähteväni mukaan Helsingin Vihreiden puheenjohtajakilpaan. Uusi puheenjohtaja valitaan Helsingin Vihreiden kevätkokouksessa 24.4. Tässä alla hakemukseni, avoimuuden nimissä kaikkien nähtäväksi.

Hyvät Helsingin Vihreät,

Haen yhdistyksenne puheenjohtajaksi. Juuri käydyt kuntavaalit osoittivat, että Helsingin Vihreillä yhdistyksineen on huima määrä halua ja potentiaalia kasvaa entistä suuremmaksi ja tehdä töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Kiitos kaikille mahtavasta vaalityöstä, oli hienoa päästä osaksi sitä! Vuoden sisällä edessä ovat sekä maakunta- että presidentinvaalit, ja meillä Helsingin Vihreillä on jälleen näytön paikka edessämme. Olen halukas laittamaan itseni likoon ja kantamaan vastuuta niin henkilökunnastamme, ehdokkaista kuin vapaaehtoisistamme menestyksemme eteen. Varavaltuutettuna kykenisin vahvistamaan yhteistyötä ja tiedonkulkua Vihreän valtuustoryhmän ja Helsingin Vihreiden välillä.

Olen kolmevuotiaan lapsen äiti ja pienen taloutemme ainoa aikuinen. Tällä hetkellä asumme Töölössä, mutta kuluneiden 39 vuoden aikana olen elänyt yhteensä 13:ssa Helsingin kaupunginosassa. Tunnen lähiöt sekä kantakaupungin, ja haluan olla mukana rakentamassa yhtenäistä Helsinkiä, jossa ihmisiä ja luontoa arvostetaan yli kaupunginosarajojen.

Olen paiskinut hommia köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamisen eteen koko työurani. Tällä hetkellä työskentelen Heidi Hautalan erityisavustajana ja Vihreiden kansainvälisten asioiden päällikkönä. Aiemman urani olen tehnyt kansalaisjärjestösektorilla, suurimman vuosisaldon Kepan asiantuntijatehtävissä. Puheenjohtajakannuksia olen hankkinut muun muassa Finnwatchissa. Olen erityisen osaava poliittisen vaikuttamistyön, strategisen suunnittelun, päätöksenteon läpinäkyvyyden sekä ihmisoikeus-, ympäristö- ja verovastuullisuuden saralla. Työni kautta seuraan politiikkaa hyvin tiiviisti, tunnen Vihreät tavoitteet perinpohjin ja omaan hyvät verkostot.

Entisiltä ja nykyisiltä kollegoiltani olen saanut kiitosta siitä, että olen paitsi jämäkkä oikeudenmukaisuuden puolustaja ja tarpeen tullen tiukka neuvottelija, myös kuunteleva ja empaattinen työtoveri sekä luotettava tiimipelaaja. Näistä ominaisuuksista olisi varmasti hyötyä myös Helsingin Vihreiden puheenjohtajan tehtävässä.

Uskon tasa-arvoon, demokratiaan ja avoimuuteen. Näitä arvoja tulisin toteuttamaan myös Helsingin Vihreiden puheenjohtajan tehtävässä. Vakuutan, että minusta saatte puheenjohtajan, jolla on vankan motivaation lisäksi hyvät aivot ja sydän paikallaan. Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiinne ja kerron itsestäni lisää. Yhteystietoni löydätte alta.

Luottamustanne toivoen,
Pauliina Saares