Blog post

Kampanjan rahoitus avattuna

Vaalirahoituksen avoimuus ja läpinäkyvyys on mielestäni tosi tärkeää. Äänestäjillä on oikeus nähdä jo ennen vaaleja, minkä tahojen tuella ja millaisilla budjeteilla ehdokkaat tekevät kampanjoitaan. Helsingin vihreistä ehdokkaista yhtä vaille kaikki ovat jättäneet vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen.

Ainakin Helsingissä valtuustoon pääsy edellyttää näkyvää kampanjointia. Tämä taas tarkoittaa sitä, että mainontaan on käytettävä rahaa. Tiedän, demokratian kannalta vähän mietityttää, että euroilla voi edistää pärjäämistä aika paljonkin.

Oman vaalirahoituksen ennakkoilmoitukseni voit tsekata täältä: http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslistaus/KV2017/091/ch6eaxGnf/E_EI_KV2017.html

Käytän kampanjaan yhteensä noin 4250 euroa, josta noin 2500 euroa on omaa rahaa ja loput 1750 euroa peräisin yksittäisiltä lahjoittajilta. Kampanjaani on tähän mennessä tukenut yhteensä 26 henkilöä – lämmin kiitos heille jokaiselle!

Kaksi ja puoli tonnia on todella iso raha kahden hengen taloutta yksin pyörittävälle pätkätyöläiselle. Olen kuitenkin valmis panostamaan vaivalla kasatut säästöni siihen, että saan mahdollisuuden olla ehdolla vaikuttamaan kotikaupunkini asioihin. Lupaan olla jokaisen saamani äänen arvoinen.