Blog post

Ehdolla

Tahdon olla tekemässä Helsingistä reilun ja rennon kaupungin.

Kun pomo viime keväällä ehdotti, että minun pitäisi asettua ehdolle kuntavaaleissa, olin jo päätökseni tehnyt. Haluan Helsingin valtuustoon, koska tahdon olla tekemässä Helsingistä mahdollisimman reilun ja rennon kaupungin.

Olen 38-vuotias töölöläinen äiti. Työajalla hoidan europarlamentaarikko Heidi Hautalan erityisavustajan ja Vihreiden kansainvälisten asioiden päällikön hommia. Olen erikoistunut yritysvastuun, ihmisoikeuksien ja globaalin talouden teemoihin. Poliittista päätöksentekoa olen tarkkaillut läheltä ensin kymmenen vuoden ajan järjestölobbarina ja sittemmin puolueen duunarina. Vapaalla rakennan pääosin duploja ja manageeraan kolmevuotiaan uhmakasta luontoa. Välillä joogaan ja kesäisin hoidan boheemilla otteella puutarhapalstaa.

Kattava yleissivistys, taito viestiä ja kyky kuunnella ovat mielestäni hyvän päättäjän tärkeimpiä ominaisuuksia. Uskallan sanoa ihan ääneen, että minä omaan nämä. Koen myös sinnikkyyden yhtenä vahvuutenani. Viimeistään arki pikkutyypin yhteishuoltajana on koulinut minusta sitkeän ja pitkähermoisen. Viimeisenä mainittakoon vielä, että olen tehokas – I get sh** done!

Ydinteemojani näissä vaaleissa ovat vastuullisuus, avoimuus ja kaupunkikulttuuri. Hyvä Helsinki pitää asukkaistaan huolta tarttumalla eriarvoisuuteen ja panostamalla palveluihin. Haluan, että Helsinki on reilu kaupunki, joka esimerkiksi tekee julkiset hankintansa ympäristöä ja ihmisoikeuksia kunnioittaen ja veroparatiiseja karttaen. Toivon Helsinkiin lisää tapahtumia, konsertteja, teemapäiviä ja kulttuurikokeiluja. Rennossa kaupungissa on kiva elää. Pääkaupunkina Helsingin kuuluu myös näyttää esimerkkiä päätöksenteon avoimuuden ja läpinäkyvyyden saralla.

Vaikka nostan esiin joitain yksittäisiä teemoja, minusta ei tule koskaan yhden asian ihmistä, ei politiikassa eikä muutenkaan. Haluan katsoa laajempia kehitysnäkymiä ja vaikuttaa yleiseen hyvinvoinnin lisääntymiseen, en vain jonkun tietyn ihmisryhmän tai kaupunginosan etujen ajamiseen. Olen asunut ympäri Helsinkiä. Krunassa, Myllypurossa, Ullanlinnassa, Tammarissa, Tapanilassa, Roihuvuoressa.. Helsinki on monipuolinen, kaikissa alueissamme on paljon hyvää. Uskon, että tasavertaisuuden edistäminen on oikotie onneen. Sen eteen lupaan tehdä hartiavoimin hommia, jos äänestätte minut valtuustoon.